Ga naar hoofdinhoud

Drone in warehouse: investeerders pompen er miljoenen in


Drones in warehouses worden meer en meer gemeengoed. Reden voor diverse investeerders miljoenen te stoppen in aanbieder Verity.

Ken je ze nog? Verity. Dit bedrijf is sinds twee jaar actief in warehouses van DSV waar het voorraden telt. Deze vliegensvlugge techniek vindt meer aftrek in de logistiek. Zo telt ook Ikea sinds eind vorig jaar zijn voorraad met drones. Dematic introduceerde vorig jaar een drone voor inspectiedoeleinden van onder meer material handling systemen.

Miljoeneninvestering

De drone is ook investeerders niet ontgaan. Verity heeft namelijk 32 miljoen dollar opgehaald. De investering werd geleid door A.P. Moller Holding, waar ook Maersk onder valt dat zich heeft ontpopt tot een mondiale logistieke dienstverlener.

Opschalen drone programma

Dankzij deze financiering kan Verity zijn activiteiten snel opschalen. Momenteel vliegen de drones in 30 locaties in 13 landen op 3 continenten, aldus het bedrijf. Verity stelt dat zijn oplossing gebruikers in staat stelt het handmatige scanproces volledig te automatiseren, met behulp van zelfvliegende drones die geen operator nodig hebben en in het donker kunnen vliegen.

Verity-oprichter en ceo van het dronebedrijf is Raffaello D’Andrea. Hij was ook medeoprichter van Kiva Systems, dat in 2012 door Amazon werd overgenomen wat wordt gezien als het startsein voor de robotinvasie in warehousing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven