Dit zijn de beste producten van LogiMat 2023 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit zijn de beste producten van LogiMat 2023


Een ultrasone sensor met echolocatie, een laadsysteem voor autonoom laden van vrachtwagens en een algoritme voor efficiënte route- en tourplanning: dat zijn de drie winnaars van de innovatieprijs op LogiMAT 2023.

Wie worden de opvolgers van Bosch Rexroth, Sick en Synaos, de winnaars van 2022. Dat was de vraag vandaag bij de start van de LogiMat 2023. De winnaars zijn bekend.

Order Picking, Conveying, Lifting

In de categorie “Order Picking, Conveying, Lifting, Storage Technology” ging de “BEST PRODUCT” award naar Meysens GmbH voor de 3D ultrasone sensor “Toposens ECHO ONE”. De 3D ultrasone sensor stelt mobiele robots zoals AGV’s en AMR’s in staat om botsingen met allerlei obstakels te vermijden. In tegenstelling tot bestaande sensortechnologieën die negatief beïnvloed kunnen worden door lichtomstandigheden of vochtigheid, maakt de sensor gebruik van echolocatie zoals bekend van vleermuizen om robuuste 3D-echolocatiegegevens in realtime te genereren. En dat ongeacht de omstandigheden ter plaatse.

Categorie “Identificatie-, verpakkings- en laadtechniek, ladingbeveiliging

Trapo ontving de prijs in de categorie “Identificatie-, verpakkings- en laadtechniek, ladingbeveiliging” voor het laad- en lossysteem “TLS 3600”, dat pallets autonoom vanuit het magazijn in de vrachtwagen laadt. De TLS 3600 dankt zijn naam aan een bijzonder kenmerk: hij laadt drie pallets van elk 1.200 kg, wat overeenkomt met 3.600 kg, parallel in één werkcyclus.

De pallets worden ofwel met conventionele techniek, een shuttle zwerm of een XXL shuttle aangeleverd, waarbij de laatste drie pallets tegelijk aanvoert. Laden in drie stappen: Eerst worden maximaal drie pallets naast elkaar in een rij op het transportsysteem geplaatst (stap 1) en uitgelijnd. Daarna volgt de pick-up (stap 2) en het beladen van de rij (stap 3). Tijdens het laadproces wordt de volgende rij pallets gevormd en beschikbaar gesteld. Een continu proces dat tijd en afstand bespaart.

Categorie Software, Communicatie, IT

In de categorie “Software, Communicatie, IT” won Greenplan de prijs voor het Greenplan-algoritme voor routeplanning. Greenplan is een SaaS-aanbieder voor het plannen van dynamische routes die zowel efficiënt als duurzaam zijn. De routeplanning is gebaseerd op een wiskundig algoritme dat naar verluidt een efficiëntiewinst tot 20 procent mogelijk maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven