Ga naar hoofdinhoud

Dit project moet autonome heftrucks in magazijnen slimmer maken


Intelligente heftrucks volledig autonoom laten navigeren in een fabriek of magazijn. De Kion Group heeft het Europese onderzoeksproject IMOCO gelanceerd om dat doel te bereiken.

Semi-autonome heftrucks worden al gebruikt in veel magazijnen, onder meer bij Dillewijn Zwapak. De bloemengroothandel heeft onder meer autonoom rijdende smalle gangen trucks van Dematic rondrijden.
De autonome heftrucks vandaag de dag kunnen zelfstandig obstakels herkennen en remmen, maar er is veel meer nodig om volledig zelfrijdend te kunnen zijn, meent Kion. Om de volgende stap in autonomie te zetten is het Europese onderzoeksproject IMOCO gestart, wat staat voor ‘intelligent motion control’. Dit project moet die doelstelling een boost geven.

Robotisering groeit, concurrentie ook

Dat Kion gas geeft op deze techniek is niet vreemd. Automatisering/robotisering zal fors toenemen in magazijnen is de verwachting. En de concurrentie staat niet stil. Het Chinese VisionNav Robotics gaat zijn assortiment volledig geautomatiseerde, vision-guided heftrucks op de Europese markt brengen.
Intelligente vrachtwagens moeten zonder uitzondering volledig autonoom door het magazijn navigeren. Ze moeten obstakels kunnen ontwijken, de meest efficiënte routes vinden en analyseren, d.w.z. hun omgeving begrijpen.

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven