Ga naar hoofdinhoud

Dit moet je weten over de winnaars van de IFOY Awards


De tiende editie van de IFOY Awards heeft zes winnaars opgeleverd, onderverdeeld in evenzoveel categorieën. Welke bedrijven zijn er met de zege vandoor gegaan in Oostenrijk? Welke intralogistieke oplossingen bieden zij? Warehouse Totaal zet de feiten op een rij.

IFOY Award

De IFOY Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) geldt als een belangrijke prijs binnen de interne logistiek. De genomineerden worden geselecteerd door 27 journalisten uit verschillende landen. De finalisten worden uiteindelijk vergeleken met hun concurrerende modellen of oplossingen.

In de categorie ‘magazijntruck’ kreeg de ETV 216i-reachtruck van Jungheinrich de meeste stemmen in het Hofburg-paleis in Wenen. “Jungheinrich is de eerste fabrikant die de voordelen van lithium-ion-technologie doorvoert in het design van zijn trucks. Door de integratie van de accu in het truckontwerp, is de ETV 216i de meest compacte en de best presterende reachtruck in zijn categorie”, aldus bestuurslid Christian Erlach van Jungheinrich.

Sinds 2013 heeft Jungheinrich nu tien IFOY Awards gewonnen: een record. Wil je meer weten over de ETV 216i? Wij schreven er eerder onderstaand artikel over.

In de categorie ‘heftruck’ viel UniCarriers in de prijzen voor zijn TX3. Deze elektrische heftruck heeft volgens de kritieken een optimaal zicht, een uitstekende elektrische besturing en scoort hoog als het gaat om ergonomie en veiligheid. “Dit bewijst eens te meer dat onze focus op ergonomie en veiligheid overtuigend is in de Europese markt voor industriële trucks”, vertelde vicevoorzitter Jonas Tornerefelt. De TX3 won vorig jaar in Essen ook al een designprijs.

Bekijk hier een video van de TX3-heftruck.

Het Oostenrijkse Cargometer kreeg de eerste prijs in de categorie ‘intralogistieke software’. Dat bedrijf ontwikkelde ‘on-the-fly dimensioning’, een tool die vracht op bewegend vorkheftrucks kan dimensioneren. Daardoor kan de laadruimte in vrachtwagens worden geoptimaliseerd. Het Amerikaanse The Raymond Corporation is de bedenker van de ‘Raymond Virtual Reality Simulator’. Dat zijn virtual reality-brillen waarmee de rijvaardigheid van chauffeurs kan worden getest. Voor deze uitvinding werd The Raymond Corporation beloond met de ‘Special of the Year’.

De Liftrunner van Still maakte op de jury de meeste indruk in de categorie ‘AGV en intralogistieke robots’. De Liftrunner is een geautomatiseerd systeem voor het laden en lossen van trolleys.


Meer weten over de Liftrunner? Lees dan dit artikel.

In de categorie ‘Startup van het Jaar’ viel ProGlove in de prijzen. Dit bedrijf uit Duitsland ontwikkelde een slimme handschoen die barcodes en 2D-codes kan scannen. “Technologisch gezien is het principe van de scanner met camera al langer bekend. De geminiaturiseerde implementatie in een robuuste behuizing ter grootte van een luciferdoosje is echter bijzonder knap”, zo klonk het jurycommentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven