Dit is Lineage nieuwste geautomatiseerde hoogbouw warehouse Cool Port II • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is Lineage nieuwste geautomatiseerde hoogbouw warehouse Cool Port II


Lineage heeft haar Europese netwerk van koelhuizen uitgebreid. Cool Port II op City Terminal Rotterdam werd woensdag officieel geopend.

Ultramodern, volledig geautomatiseerd, multi-customer. Zo omschrijft Lineage zijn nieuwste koel- vriehuis in de Rotterdamse haven Cool port II genaamd. Oorspronkelijk een initiatief van Kloosterboer dat vorig jaar werd overgenomen door Lineage. Het nieuwe distributiecentrum past in de visie van het bedrijf dat bouwt aan een wereldwijd netwerk van coldstores.

Geautomatiseerd distributiecentrum

Het volautomatische diepvrieshoogbouwmagazijn (6 kranen van Westfalia die pallets 13 hoog wegzetten) biedt 60.000 palletlocaties, drie geautomatiseerde vrachtwagenlossystemen en een compleet pakket aan diensten om voedselproducten veilig op te slaan en op de markt te brengen. Het is volgens eigen zeggen het enige koelhuis in Rotterdam dat is verbonden met Rotterdam Short Sea Terminals.

Het magazijn komt vier jaar na de realisatie van Cool Port I, een fruitwarehouse van 40.000 pallets die een combinatie biedt van koel- en vriesopslag. Cool Port II is puur diepvries.

Duurzaamheid

Harld Peters, President of Europe bij Lineage: “Ons doel is om een ​​drijvende kracht te zijn achter het vergroenen van de toeleveringsketen, door te investeren in onze mensen en onze faciliteiten om de allernieuwste technologie voor koelopslag in te zetten. Op deze manier kunnen we onze energievoetafdruk verkleinen en tegelijkertijd de oplossingen bieden die onze klanten nodig hebben om voedsel veilig en efficiënt te leveren in heel Europa en daarbuiten.”

Naast automatisering is het distributiecentrum gebouwd om te voldoen aan de hoogste BREEAM-duurzaamheidsnormen. Cool Port heeft meer dan 11.000 zonnepanelen. Daar komen er volgend jaar 2700 bij op het dak van Cool Port II.  Lineage wil in 2040 uitstootvrij opereren.

Netwerk Lineage

Mark Ketelaar, regional vice president Benelux Lineage Logistics: “We streven ernaar om de klanten van Lineage gemakkelijk toegang te geven tot een sterk en groeiend netwerk om hun product veilig en efficiënt te leveren. Cool Port II biedt een compleet scala aan diensten en ultramoderne faciliteiten om de efficiëntie en veilige behandeling van de producten die aan onze zorg zijn toevertrouwd te maximaliseren.”

Zie ook
Lineage Logistics: van 1 warehouse tot grootse coldstore speler ter wereld in tien jaar (video)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven