Dit is hoe je Mixed Reality kan inzetten op een beurs • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is hoe je Mixed Reality kan inzetten op een beurs


We kennen verschillende vormen van ‘digitale realiteiten’, waarvan Virtual Reality en Augmented Reality de bekendste twee zijn. Die technieken worden ook al toegepast in de logistiek, maar hoe zit het met Mixed Reality? Wat houdt MR precies in en hoe kun je het gebruiken als logisticus? Dit artikel legt je de basis uit.

Wat is MR? En wat is het verschil met VR en AR?  

VR is de techniek waarbij een gebruiker, afgesloten van ‘de buitenwereld’, ervaringen meemaakt in een virtuele wereld. Denk aan VR-brillen waarmee de rijvaardigheid van heftruckchauffeurs kan worden getest. AR is de techniek waarbij de gebruiker de ‘echte’ wereld om zich heen ziet met daarbij graphics, video en geluid. 

Denk bij AR bijvoorbeeld aan het zien van 3D-objecten zoals magazijnstellingen in een projectie in een nieuwbouwmagazijn. Of denk aan het via een smart glass zien van een 3D-visualisatie van de snelst mogelijke orderpickroute. 

Maar Mixed Reality (MR) is net even wat anders. MR combineert de aspecten van zowel VR als AR, schrijft VR Webwinkel: “MR laat de gebruiker net als bij AR de ‘echte wereld’ zien, maar projecteert hier geloofwaardige virtuele objecten in, net als bij AR.”

“MR gebruikt voornamelijk gegevens die het uit zijn omgeving krijgt. Het verankert deze virtuele objecten vervolgens aan een punt in de ‘echte wereld’ waardoor het mogelijk wordt om ze ook te beschouwen als echt.”

Hoe kan ik MR inzetten in de logistiek?

Volgende week begint in De Jaarbeurs in Utrecht Logistica en ICT & Logistiek. Tijdens dit soort vakbeurzen zou je als logistiekeling gebruik kunnen maken van MR. 

CAD Schroer, een Duits bedrijf dat software-oplossingen levert en gespecialiseerd is in MR, schrijft dat je wel eerst goed moet weten wat je precies met MR wil bereiken. Wil je meer naamsbekendheid creëren? Of ben je nadrukkelijker uit op leads? De inhoud van de presentatie moet goed aansluiten bij het beoogde doel, benadrukt CAD Schroer.

Meer belangstelling voor de stand, meer leads

Een interactieve ervaring motiveert beursbezoekers om meer te weten te komen over jouw bedrijf en kan aldus leiden tot meer leads. Breng jouw merk of bedrijf tot leven, aldus CAD Schroer. MR klinkt misschien ingewikkeld, maar is ook kleinschalig al in te zetten.

Visitekaartjes

Ga bijvoorbeeld werken met interactieve visitekaartjes. Als een bezoeker zijn telefoon bij het visitekaartje houdt, opent de browser op de telefoon meteen de website, surft-ie naar een pagina op social media, naar LinkedIn of verwerkt de telefoon de contactgegevens automatisch in de telefoon. Zo is een eerste kennismaking snel geregeld.

Smart badges

Een andere optie is om te werken met badges. Hang de badge om de nek, laat bezoekers de code scannen en het werkt volgens hetzelfde principe als bij de interactieve visitekaartjes.

Geef demo’s van oplossingen

MR kan ook ingezet worden om interactieve demo’s te geven van logistieke oplossingen. Laat bijvoorbeeld op een tablet zien hoe een sorteerinstallatie in de operatie in haar werk gaat, laat een bezoeker middels een slimme bril door uw warehouse wandelen of een machine bedienen. 

Dergelijke toepassingen van MR geven veel meer impact dan wanneer je de oplossing enkel op een scherm laat zien of in een bedrijfsmagazine uitlegt, aldus CAD Schroer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven