Ga naar hoofdinhoud

Dit is het nieuwe, geautomatiseerde Douglas distributiecentrum


Douglas heeft zijn nieuwe, geautomatiseerde distributiecentrum officieel geopend. Een shuttlesysteem van Knapp vormt het hart van het omnichannel warehouse.

Ruim 2,5 jaar nadat de eerste schop de grond in ging hebben Douglas en Arvato (die de interne logistiek verzorgt) het nieuwe distributiecentrum met vergaande automatiseringstechnologie in gebruik genomen.

Het nieuwe dc in het Duitse Hamm, met een oppervlakte van 38.000 vierkante meter bedient de volledige logistiek van winkels en online in de DACH-regio – inclusief retourenbeheer.

Shuttlesysteem Knapp

Het hart van de operatie is een  shuttlesysteem van Knapp. OSR Shuttle Evo, dat ook geïmplementeerd is bij Luxottica, heeft meer dan 130.000 opslaglocaties, 32 werkstations en een opslag- en ophaalcapaciteit van 12.500 bakken per uur. De 500 shuttles kunnen niet alleen binnen een gangpad bewegen, maar ook van gangpad veranderen als dat nodig is.

Automatisch verpakken

De shuttle maakt deel uit van een groter automatiseringsproject. Zo heeft het dc een automatische dozen en bakken op ‘erect’ machine. drie cross-belt sorters, pick-by-light picking stations en automatische sealing machines.

Julia Börs, president consumer products bij Arvato: “We hebben in Hamm een toekomstgericht concept gecreëerd dat niet alleen de groei, maar ook de Douglas ‘Let it Bloom’ strategie (groeistrategie red.) ondersteunt.”

Sander van der Laan, ceo Douglas: “Met het nieuwe en ultramoderne logistieke centrum in Hamm hebben we  een beslissende mijlpaal bereikt in het nog nauwer verbinden van winkelactiviteiten en online winkel in de  DACH-regio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven