Dit is het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum van Elopak • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum van Elopak


Elopak, leverancier van kartonnen verpakkings- en vulapparatuur heeft zijn nieuwe, volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn in Terneuzen geopend.

Groeit noopt Elopak om zijn warehouse-activiteiten aan te pakken. De drankkartonfabrikant kiest samen met zijn logistieke dienstverlener Rijnberg Transport voor een geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van Swisslog.

De opslagcapaciteit van het nieuwe magazijn is met 200 miljoen verpakkingen en 24 duizend palletplaatsen op 5.800 vierkante meter aanzienlijk uitgebreid. De hoogte van het magazijn is 25 meter, waardoor 9 pallets op elkaar geplaatst kunnen worden.

Automatisering

Alle processen zijn volledig geautomatiseerd: vanaf het verlaten van de pallets uit de convertingfabriek tot de uiteindelijke opslaglocatie. Omdat er geen handmatige handelingen aan te pas komen, is het risico op beschadigde blanco verpakkingen verminderd, waardoor het niveau van voedselveiligheid binnen de faciliteit verder wordt verhoogd.  

Thomas Körmendi, ceo Elpak: ” Door de efficiëntie en operationele excellentie te verhogen, brengen verbeteringen als deze Elopak in een nog sterkere positie als het gaat om het voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame verpakkingsoplossingen.”

Duurzaamheid

Doordat het nieuwe magazijn naast de bestaande convertingfabriek -de grootste fabriek van Elopak wereldwijd- is gebouwd, zullen naar verwachting meer dan 40 vrachtwagentransporten per dag worden bespaard. Het rechtstreeks overbrengen van niet-gevulde kartonverpakkingen tussen beide faciliteiten zal de transportkosten, het regionale verkeer en de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen, aangezien Elopak eerder drie externe magazijnen in de regio exploiteerde.

Veiligheid

Jeroen Rijnhout, General Manager Elopak Nederland: “Naast betere omgevingsfactoren en de verhoogde efficiëntie, zal ons nieuwe High-Bay Warehouse aanzienlijke veiligheids- en kwaliteitsverbeteringen opleveren. Daardoor wordt Elopak Terneuzen een veiligere plek om te werken en worden de mogelijkheden ondersteund om betere kwaliteit aan onze klanten te leveren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven