Dit is Haipick: de nieuwe autonome robot van Savoye • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is Haipick: de nieuwe autonome robot van Savoye


Savoye maakt werk van autonome robots in het warehouse. De intralogistieke reus presenteert de nieuwste aanwinst: Haipick.

Savoye geeft gas op robotisering. Na de introductie van de autonome Fleexee robot en de aangekondigde samenwerking met Scott, introduceert Savoye nu de Haipick oplossing: een combinatie van mobiele Haipick robots, X-PTS pickstations, legbordrekken met LED put-to-light techniek, Intelis conveyors en de besturingssoftware (WMS+WES) van Savoye.

Samenwerking Hai Robotics

Savoye werkt sinds kort samen met het Chinese robotbedrijf Hai Robotics. Een eerste tastbaar resultaat hiervan is de introductie van de autonome robot Haipick in Europa.

De Haipick oplossing is een combinatie van autonome, mobiele robots die dozen of bakken in legbordrekken tot 5 à 7 meter plaatsen of uitnemen met de eigen systemen van Savoye, zoals de X-PTS-pickstations en de WMS-besturingssoftware.

De Haipick-oplossing is bestemd voor middelgrote en grote ondernemingen voor de langzame en ‘medium-snelle’ picking operaties, voor een gemiddeld tot groot aantal SKU’s. Het gaat hier dus om een marktsegment tussen manuele picking en bijvoorbeeld shuttlesystemen. Een van de grote voordelen is de eenvoudige schaalbaarheid: de installatie kan met het bedrijf meegroeien, aldus Savoye.

Demo in Logiville

Wie de Haipick live aan het werk wilt zien? Dat kan. Savoye heeft een demo-opstelling van de oplossing in het demonstratiecentrum van Log!Ville in het Belgische Niel, dichtbij Antwerpen.

Lees ook
Zalando maakt werk van robots om interne logistiek te verbeteren

Logiville is een 2500m² groot open demonstratie- en belevingscentrum voor de logistiek, waar bedrijven de nieuwste technologieën kunnen ontdekken en uittesten. Savoye is één van de zeven Innovation Partners van Log!Ville. De demo van Haipick bestaat uit twee rekken van 4,2 meter hoog, een robot en orderverzamelpost.

Peter de Henau, Managing Director van Savoye Benelux: “We zien Log!Ville als een goede plek om nieuwe ideeën naar buiten te brengen. Anders dan op een vakbeurs, kunnen we hier de klanten meer bewust maken van de nood aan innovatie, omdat Log!Ville een veel breder platform is met meerdere aanbieders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven