DHL en Unilever kiezen voor autonome heftrucks • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL en Unilever kiezen voor autonome heftrucks


DHL Supply Chain introduceert autonome heftrucks voor het intern verplaatsen van pallets.

DHL Supply Chain maakt wereldwijd werk van autonome heftrucks. Het Belgische warehouse in Bornem is binnenkort aan de beurt. De implementatie is het resultaat van een strategische samenwerking tussen en Logisnext Solutions, dat sinds kort onder leiding staat van Martijn Huuskes, en Unilever.

De autonome heftrucks moeten de efficiëntie, productiviteit en veiligheid in magazijnen vergroten. Met de installatie zet DHL een volgende stap in de Accelerated Digitalization Strategy van het bedrijf.

Autonome heftrucks kunnen zowel horizontale als verticale bewegingen van gepalletiseerde goederen aan, waardoor ze vooral nuttig zijn in sectoren die worden gekenmerkt door standaard palletbewegingen, zoals de consumenten-, detailhandel- en automobielsector.

Rocla Vehicles

De zogenaamde Rocla Vehicles van Logisnext verplaatsen 1.000 pallets per dag, waardoor 24/7 een soepele, nauwkeurige en stabiele goederenstroom in het magazijn wordt gecreëerd. De autonome heftrucks kunnen het transport van basisvolumes beheren, terwijl handmatige heftrucks nog steeds kunnen worden toegevoegd als grotere volumes aan de orde zijn. Deze flexibiliteit is cruciaal en wordt ondersteund door de DHL Robotics Hub, een platform voor de plug-and-play integratie van robottoepassingen in warehousemanagementsystemen.

Automatisering en robotisering speerpunt DHL

“Als onderdeel van DHL’s Accelerated Digitalization Strategy zijn we continu op zoek naar mogelijkheden om robotica en automatiseringstechnologieën naar onze locaties te brengen om de activiteiten te verbeteren en waarde te creëren voor onze klanten. Na soortgelijke implementaties in Noord-Amerika en Groot-Brittannië, hebben we nu de eerste autonome heftrucks op het vasteland van Europa ingezet. Deze trucks kunnen over de volledige hoogte van het magazijn rijden en bieden een flexibel en schaalbaar antwoord op de krappe arbeidsmarkt”, zegt John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux & Nordics. “Met Logisnext hebben we een partner gevonden om deze oplossing in te zetten in een magazijnoperatie met zeer beperkte wijzigingen in de magazijninfrastructuur.”

Unilever

“Unilever is voortdurend op zoek naar nieuwe technologieën om te integreren in onze logistieke operaties “, zegt Selim Tansug, Unilevers Vice President of Logistics voor Europa. “Voortbouwend op onze bestaande samenwerking met DHL, verbetert de introductie van deze nieuwe vloot van autonome heftrucks de productiviteit, veiligheid en flexibiliteit, waardoor we ons kunnen concentreren op het leveren van meerwaarde aan onze klanten en consumenten en het leveren van een bijdrage aan de samenleving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven