Ga naar hoofdinhoud

Deze robot start up ken je misschien nog niet, maar dat kan spoedig veranderen


De Amerikaanse robot start up Dexterity heeft tientallen miljoenen groeigeld opgehaald in een investeringsronde. Met het geld kan het bedrijf zijn werkgebied uitbreiden; ook naar Europa.

Robot start up Dexterity doet zijn naam er aan wat betreft kapitaal aantrekken. Gedreven door de toegenomen vraag naar automatisering/robotisering door corona, maakt het robotbedrijf (voortgekomen uit stealth) grote sprongen.

Investeringen

In een recente financieringsronde harkte het bedrijf ruim 140 miljoen dollar binnen. Deze zomer was het al goed voor ruim 58 miljoen dollar investeringsgeld, waarmee de totale financiering van het bedrijf 200 miljoen dollar bedraagt en de waardering op 1,4 miljard wordt geraamd, meldt Techcrunch.

Multifunctionele robotoplossing

Indrukwekkende cijfers voor een jong bedrijf dat nog geen begrip is, aldus het Amerikaanse medium en dat kan door al dat groeigeld snel veranderen. Het bedrijf is twee jaar actief bij klanten en heeft het in die tijd meer dan 14 miljoen artikelen verplaatst, verdeeld over meer dan 50.000 product-SKU’s, waaronder “los verpakte vervormbare polybags tot hot dogs, tortilla’s, kartonnen dozen en zakken regenwormen en kratten met consumenten.

Onderscheid

Het bedrijf onderscheidt zich van andere robot start ups voor magazijnen doordat ze zich zowel focussen op de hard- als software implementatie. Het systeem van Dexterity is ontworpen om te integreren in bestaande magazijnen.

Het bedrijf zegt dat de financiering zal gaan naar de inzet van de eerste duizend robots in de wereld. Momenteel worden de systemen gebruikt in Noord-Amerika en Japan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven