Ga naar hoofdinhoud

De Europese ambities van Locus Robotics liegen er niet om


Locus Robotics, producent van autonome mobiele robots maakt serieus werk van Europa. Het Amerikaanse robotbedrijf heeft een Europees hoofdkantoor geopend in Amsterdam. Van hieruit moet Europa worden veroverd.

Locus Robotics, producent van autonome mobiele robots (AMR) voor fulfilment magazijnen is definitief geland in Europa. Hoewel de robots al rondreden In Nederland, onder meer in het warehouse van Ceva Logistics, in Oud Gastel, is de robotspecialist nu ook fysiek present in ons land. Locus heeft eind 2021 haar Europese hoofdkantoor in Amsterdam in gebruik genomen. Vanuit de hoofdstad wil Locus Robotics Europa verder veroveren. Denis Niedzgoda, vice president Europa Locus Robotics: “We willen de leider worden op het gebied van autonome mobiele robots.”

Waarom hebben jullie nu de overstap naar Europa gemaakt?

“Locus Robotics (dat recent nieuwe oplossingen introduceerde red.) is een Noord-Amerikaans bedrijf. Daar liggen onze wortels. De laatste jaren zijn we succesvol geweest en hebben we mooie bedrijven; mkb en internationaal georiënteerde ondernemingen aan ons weten te binden. Bedrijven zijn op zoek naar een oplossing die hen kan helpen bij de e-fulfilment executie die door de oprukkende e-commerce steeds drukker wordt. Daarnaast is personeelstekort en probleem. Diezelfde issues spelen in Europa. Veel bedrijven die ook actief zijn in dit deel van de wereld,  vroegen ons daarom om naar Europa te komen. Die aanvragen waren voor ons een mooie springplank en de kans om de overstap te maken om ook hier te groeien.”

Lees binnenkort het hele interview met Denis Niedzgoda (exclusief voor abonnees).
Nog geen abonnee? Dit zijn de (digitale) opties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven