Ga naar hoofdinhoud

Cobots razendsnel en tussentijds opladen met nieuwe techniek


Autonome mobiele robots (AMR) verhogen de productiviteit, zeker als ze relatief snel opladen. Ze kunnen namelijk taken overnemen met een lage toegevoegde waarde. Sherpa Mobile Robotics (SMR) biedt klanten nu een maximale systeembeschikbaarheid door haar cobots uit te rusten met inductieve oplaadsystemen uit de etaLink 3000-serie van het Duitse Wiferion.

De Franse roboticaspecialist Sherpa Mobile Robotics ontwikkelt, produceert en verkoopt autonome, collaboratieve robots voor logistiek en productie. Deze systemen worden gebruikt voor handling, het transporteren van componenten, de aanvoer van productielijnen en het sorteren en picken van goederen. Ze vervangen handmatige handlingstappen.

Hoge beschikbaarheid

“Wij bieden onze klanten een efficiënte automatiseringsoplossing om hun logistieke processen te optimaliseren”, zegt Damien Winling, technisch directeur bij SMR. “Een hoge beschikbaarheid van onze robots staat hierbij centraal.”

Met de draadloze laadtechnologie van Wiferion wordt stilstand tijdens laadpauzes voorkomen waardoor de productiviteit aanzienlijk wordt verhoogd, aldus Winling.

Wiferion, voorheen: Blue Inductive, werd bij de IFOY AWARDS 2020 verkozen tot startup van het jaar. Het bedrijf uit het Duitse Freiburg werd daarmee beloond voor zijn snellaadsysteem.

‘In progress charging’

Het inductieve acculaadsysteem maakt het mogelijk om de Sherpa-robots efficiënt tussentijds te laden (‘in process charging’).

Wanneer de AMR naar het laadstation rijdt – ongeacht vanuit welke richting – begint het laadproces automatisch in minder dan een seconde. Een eenvoudige plug-and-play-installatie via de vloermat maakt dat mogelijk. Tijdens het opladen worden tegelijkertijd de accu- en voertuiggegevens via de geïntegreerde CAN-communicatie verzonden.

Betrouwbaarheid en vrijheid

Met een rendement van 93 procent kunnen zelfs de kortste stops worden gebruikt voor een efficiënte energievoorziening. “Voor ons waren ook de betrouwbaarheid en de vrijheid van onderhoud van de systemen doorslaggevende criteria”, benadrukt Winling.

Gaandeweg hele serie

De Sherpa-B robot voor containertransport is momenteel uitgerust met het inductieve laadsysteem. Achtereenvolgens zullen ook de andere robots de Wiferion-oplossingen geïmplementeerd krijgen. Ook de Sherpa-P voor het transport van pallets zal worden uitgerust met het etaLink systeem.

“Wij zijn ervan overtuigd”, zegt hij “dat wij door het combineren van onze technologie met de energiesystemen van Wiferion, onze klanten de perfecte oplossing zullen bieden om hun processen te optimaliseren en verder marktaandeel te winnen.”

Bron: MetaalMagazine.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven