Clark en TWA bundelen krachten en lanceren autonome reachtuck • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Clark en TWA bundelen krachten en lanceren autonome reachtuck


Third Wave Automation (TWA en Clark Material Handling Company hebben een samenwerking aangekondigd, ook brengen ze een nieuwe geautomatiseerde reachtruck op de markt.

Samenwerkingen tussen twee material handling bedrijven is niet nieuw. Zo nam Jungheinrich in 2020 al een flink aandeel in robotbedrijf Magazino. Nu bundelen TWA en Clark de krachten. De samenwerking tussen TWA en Clark bouwt voort op de collectieve belofte van beide bedrijven om klanten een holistische material handling-oplossing te bieden die in de loop van de tijd verbetert, aldus beide bedrijven.

Nieuwe reachtruck

Het eerste tastbare resultaat van de samenwerking is de ontwikkeling van de TWA Reach. Deze reachtruck worden gepresenteerd op MODEX 2022 en is een vervolg op  de NPX-reachtruck, in combinatie met de TWA-automatiseringstechnologie.

Autonoom, op afstand bestuurbaar en manueel

De TWA Reach is een volledig geautomatiseerde reachtruckoplossing die in basisconfiguraties kan werken in 3 meter +  gangpaden tot een hoogte van ruim 9 meter, zonder dat er grote veranderingen aan de infrastructuur of operaties nodig zijn, aldus de partners.

De geautomatiseerde truck maakt gebruik van TWA’s Core-automatiseringstechnologie en Collaborative Autonomy Platform om bediening op afstand, De truck kan volledig autonoom werken, via afstandsbediening, of worden bediend door een menselijke operator in de cabine.

“De samenwerking tussen Clark en TWA voor de nieuwe TWA Reach is een grote stap voorwaarts voor beide bedrijven”, aldus Clatrk President en CEO Dennis Lawrence. “De samenwerking tussen Clark en TWA is het nieuwste voorbeeld van onze toewijding om onze klanten innovatieve en technologisch geavanceerde oplossingen te bieden.”

Arshan Poursohi, CEO en medeoprichter van Third Wave Automation: “We zijn allemaal super enthousiast over onze samenwerking met Clark om ons eerste autonome reachvoertuig op de markt te brengen.” Naast hun opmerkelijke geschiedenis en onberispelijke reputatie, sluit Clark’s toewijding aan veiligheid en kwaliteit perfect aan bij de kernprincipes van Third Wave”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven