Chinezen lanceren zelfrijdende heftrucks in Europa • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Chinezen lanceren zelfrijdende heftrucks in Europa


VisionNav Robotics gaat zijn assortiment volledig geautomatiseerde, vision-guided heftrucks op de Europese markt brengen.

Warehouses waarin zelfrijdende heftrucks hun werk doen gebeurt al jaren. Denk aan bloemengroothandel Dillewijn dat werkt met slimme systemen van Dematic. Een markt met veel groeipotentie zeker door het tekort aan personeel in de logistiek. Reden voor het Chinese bedrijf VisionNav Robotics om zijn volledig geautomatiseerde, vision-guided heftrucks en besturingssystemen naar Europa te brengen.

Assortiment zelfrijdende voertuigen

 Het VisionNav-assortiment omvat zelfrijdende vorkheftrucks, reachtrucks, pallettrucks en trekkers. Bovendien is VisionNav Robotics. Voor de Europese markt gaat het bedrijf werken via distributeurs uit heel Europa die nog geworven moeten worden, aldus Logistikheute dat zich baseert op een persbericht van het bedrijf dat Warehouse Totaal niet heeft kunnen verifiëren.

Het product- en oplossingenportfolio is in principe klaar voor de Europese markt, aldus VisionNav op vraag van het Duitse medium.

VisionNav benoemt Nestlé, DHL en Walmart als gebruikers van zijn zelfrijdende vorkheftrucksysteem, evenals tal van kleine en middelgrote bedrijven.

Lees ook
Warehouse slimmer maken? ARIBIC heeft alles in zich om die belofte waar te maken

De “vision-based” navigatietechnologie die de onbeheerde vorkheftrucks van VisionNav aandrijft, gebruikt een op het voertuig gemonteerde camera om de omgeving te verkennen waarin het voertuig opereert. Die informatie wordt daarom opgeslagen zeden vergeleken met de realtime beelden die van de camera worden ontvangen. Doordat het systeem meerdere voertuigen aanstuurt, worden de heftrucks via de kortste, snelste en veiligste route naar hun volgende bestemming gebracht, claimen de Chinezen.

Jason Zhang, sales manager Europa bij VisionNav Robotics zegt: “De autonome rijdende heftrucks maken gebruik van 5G-communicatie en kunstmatige intelligentie

Jason Zhang, Sales Manager Europa bij VisionNav Robotics zegt: “Het assortiment vorkheftrucks zonder bestuurder van VisionNav maakt gebruik van 5G-communicatie en kunstmatige intelligentie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven