Ga naar hoofdinhoud

CASE STUDY • Slimme oplossing voor transport van bakken, dozen & kartons


Hoe maak je de transport van goederen van de verpakkingsruimte naar de expeditie efficiënter? Met een dagelijkse verzending van honderden pakketten loont het om de doorstroom in het magazijn te versnellen door het orderverwerkingsproces te verbeteren. ZyroFisher, een grote distributeur van fietsonderdelen, kleding en accessoires stond voor flinke uitdagingen door een variërende, complexe goederenstroom. Het bedrijf schafte hiervoor een innovatief handlingsysteem aan met energiezuinige technologie en MultiControl, met componenten van Interroll.

Technici van Advance Automated Systems kwamen met het idee om op maat gemaakte modulaire SmartLine rollenbaan te bouwen, voorzien van zones. Een rollenbaan die de dozen van verschillende grootte rechtstreeks naar de expeditie-trailer kan transporteren. SmartLine is een innovatief stuwdrukvrij transportsysteem met energiezuinige technologie van Interroll. Het bevat een combinatie van een geluidsarme RollerDrive EC310 en de MultiControl, die samen de werking van het systeem op locatie vereenvoudigen en verkorten.

Afzonderlijk aangedreven MultiControl
MultiControl is een netwerkkaart waarmee vier zone-sensoren en vier rollerdrives kunnen worden gekoppeld en direct kunnen worden geïntegreerd op veldbusniveau. Real-time communicatie via Profinet, EtherNet/IP en EtherCAT kan worden gerealiseerd door een eenvoudige instelling. Het configureren van de sensor of RollerDrive gebeurt via PLC software, een web gebruikersinterface of via de Interroll teach-in procedure. Dit maakt tevens automatische adressering mogelijk en levert informatie over de volgorde van alle aangesloten MultiControl- of transportzones binnen de transportinstallatie. Het MultiControl-systeem kan worden gebruikt bij temperaturen tussen -30 graden en +40 graden.

Complete configuratie
Elke afzonderlijke transportinstallatie wordt apart aangedreven en werkt alleen als er containers aanwezig zijn. Als deze eenmaal zijn verwijderd, stoppen de transportinstallaties, maar staan ze nog wel nog paraat voor goederentransport. Om de toegang via het magazijn niet te veel te beperken, werd het transportsysteem voor ZeroFisher uitgerust met toegangshekken voor liften, zowel voor voetgangers als in dubbele breedte, voor pallettoegang. Een uitschuifbare zwaartekracht-rollenbaan voor belading aan de achterzijde van een box-oplegger maakt de configuratie compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven