Bouw Vers distributiecentrum Jumbo in de knel door financiële problemen aannemer • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bouw Vers distributiecentrum Jumbo in de knel door financiële problemen aannemer


Jumbo beleeft roerige tijden en de logistiek ontspringt de dans niet. Het nieuwe distributiecentrum voor versproducten loopt mogelijk vertraging op. Oorzaak is financiële problemen bij de aannemer van het warehouseproject.

Jumbo bouwt op het terrein waar in 2019 het gemechaniseerde warehouse is geopend, een nieuw gemechaniseerd CDC voor de categorie Vers. Het distributiecentrum in Nieuwegein  meet 40.000 vierkante meter.  Of de geplande opening begin 2024 doorgaat, wordt nog spannend nu de aannemer ASK Romein, dat ook tekende voor het nieuwe Nunner dc, in financieel zwaar weer is gekomen.

Uitstel van betaling

Diverse media, waaronder het AD melden dat de bouwer uitstel van betaling heeft aangevraagd. Door de financiële problemen ligt het werk van het bedrijf in kwestie, ASK Romein International B.V. dinsdag stil. Dat geldt ook voor de Jumbo-locatie in Nieuwegein. Om onrust te voorkomen, aldus Jan Kleijn, directeur van ASK Romein tegenover de krant. “We zijn de komende dagen druk bezig met bepalen hoe het verder moet. Daarom hebben we ervoor gekozen de bouw even te sluiten. We hopen snel met nadere berichtgeving te komen, misschien dinsdag al.”

Reactie Jumbo

Jumbo laat in een reactie per e-mail aan het AD weten dat de financiële problemen bij de aannemer geen directe gevolgen hebben. ‘Het betreft een nieuw distributiecentrum, dus dit heeft geen invloed op de belevering van onze winkels’, luidt de verklaring. Volgens het supermarktconcern bevindt de bouw van het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum voor versproducten zich in een afrondende fase. ‘Afgelopen vrijdag hebben er nog gewoon werkzaamheden plaatsgevonden en we gaan uiteraard na het paasweekend in gesprek over het vervolg.’

Lees ook
DSV: Bestaande klanten geen last van bouwvertraging Logistiek Park Moerdijk

ASK Romein is volgens directeur Kleijn in de problemen gekomen door behoorlijke verliezen op projecten uit het verleden en door het uitblijven van betalingen van andere partijen.

Het distributiecentrum Vers zal zich toeleggen op de gemechaniseerde nationale distributie van verse producten met een houdbaarheid vanaf 8 dagen. In deze categorie vallen artikelen zoals zuivel, kaas, vleeswaren, tapas, salades en gekoelde dranken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven