Bosch komt met multivoudig camerasysteem voor heftrucks • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bosch komt met multivoudig camerasysteem voor heftrucks


In Nederland komen ieder jaar ongeveer 150 ernstige ongevallen voor met heftrucks, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Om de risico’s te verkleinen heeft Bosch nu een multivoudig camerasysteem voor heftrucks ontwikkeld.

“De ogen van een bestuurder kunnen niet overal tegelijk zijn. Dat is waar het multi-camerasysteem komt kijken”, zegt Andrew Allen van Bosch. Het systeem laat een 360-graden beeld in 3D op het display zien en biedt de bestuurder daardoor een overzicht van wat er rondom de stapelwagen gebeurt.

Het camerasysteem houdt een gebied van acht bij acht meter in de gaten. Deze camera’s zijn oorspronkelijk ontworpen voor de personenauto’s van Bosch, maar zijn nu aangepast om te kunnen functioneren op de logistieke markt. Het systeem moet de bestuurders helpen om de logistieke taken ‘eenvoudig, veilig en efficiënt’ uit te voeren, zo communiceert het technologisch en dienstverlenend bedrijf.

Zogezegd vinden er in Nederland dus circa 150 ernstige ongevallen met heftrucks plaats. Daar komen gemiddeld 5 mensen bij om het leven, houden 38 personen er blijvend letsel aan over en herstellen 64 personen volledig. Van de resterende 43 personen zijn verder geen gegevens bekend. Het zogeheten ‘automotive multi-camera system’ van Bosch is overigens te zien op vakbeurs LogiMAT.

Lars van Rode kan helaas meepraten over ongelukken met heftrucks. Hij draaide in juni 2004 een nachtdienst in een Belgisch diepvriesmagazijn en bestuurde zijn elektropallettruck. Na een ongeval moest hij zijn been laten afzetten. Zijn verhaal is nu te lezen in de nieuwste editie van Warehouse Totaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven