Blokker-distributiecentrum opent deuren voor derden met uniek shuttle-/picksysteem • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Blokker-distributiecentrum opent deuren voor derden met uniek shuttle-/picksysteem


Het gerenommeerde Blokker-dc in Geldermalsen wordt steeds efficiënter en heeft inmiddels zelfs capaciteit over. Reden voor de Mirage Retail Group om op zoek te gaan naar andere retailers die hun logistiek willen uitbesteden. Om hen gunstige tarieven te kunnen bieden, wordt in het distributiecentrum gebouwd aan een uniek shuttle- picksysteem.

Eigenlijk is Blokker-dc niet meer de juiste naam, aangezien het distributiecentrum tegenwoordig ook de logistiek voor andere retailformules verzorgt. In de zomer van vorig jaar is de operatie van Big Bazar verhuisd naar Geldermalsen, in mei van dit jaar gevolgd door BCC. Alle drie retailformules maakten deel uit van de Mirage Retail Group tot aan de verkoop van Big Bazar afgelopen najaar. “Sinds dat moment verzorgen we dus de logistiek voor een derde partij, Big Bazar. Vanaf het een op het andere moment zijn we een logistiek dienstverlener geworden”, verklaart John Schollink, logistiek directeur bij de Mirage Retail Group.

De functie als logistiek dienstverlener wil Schollink graag uitbouwen. Het distributiecentrum heeft namelijk capaciteit over. Dat is opmerkelijk, want de afgelopen vijf jaar heeft Blokker de distributiecentra in Mijdrecht en Gouda gesloten. Die operaties zijn verplaatst naar Geldermalsen, dat nu dus ook onderdak biedt aan BCC en Big Bazar. Hoe kan het dat de grenzen van het 90.000 vierkante meter grote pand nog steeds niet zijn bereikt?

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven