Ga naar hoofdinhoud

Binnenkijken in het ‘grootste’ shuttlemagazijn ter wereld in België


Dematra uit Nazareth heeft een mega volautomatisch palletmagazijn gebouwd.  Volgens eigen zeggen de grootste ter wereld.  De eerste beelden.

Geautomatiseerde shuttlemagazijnen zijn niets nieuws. Denk aan het hypermoderne Puma dc of dichterbij huis het geautomatiseerde fulfilmentcentrum van Picnic. Maar zo groot als die wordt gebouwd in België, is nog nooit eerder vertoond.

Bouw shuttle warehouse

Dematra, specialist in de opslag en distributie van food en non-food producten, dat recent Nouwens overnam, heeft  in het Belgische Kruisem (vlak onder Gent) een volautomatisch warehouse gebouwd dat goed is voor 80.000 pallets en 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag. Kosten: 50 miljoen euro. Volgens eigen zeggen de grootste ter wereld.

Hoogbouw

Het magazijn is 46 meter hoog waardoor het weinig grondoppervlakte inneemt, niet onbelangrijk in tijden van de verdozingsdiscussie dat ook speelt in België.
Stow heeft het distributiecentrum ingericht met rekken en de shuttles. Het magazijn herbergt bijna 80.000 pallets, die worden verplaatst door in totaal 24 stow Atlas® 2D shuttles.

Geert De Jaeger, ceo Dematra: “In tegenstelling tot de meeste andere magazijnen hebben we besloten om met shuttles te werken in plaats van kranen. De shuttles kunnen pallets oppikken en naar onze liften brengen, die ze dan verdelen over de 15 verdiepingen. Die shuttles worden automatisch bestuurd en kunnen wel 12.000 palletbewegingen doen in 24 uur.”

Afhankelijk van het volume kunnen eenvoudig extra shuttles worden toegevoegd. Ceratec neemt het verticaal transport voor zijn rekening. Het dc is sinds april operationeel.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven