Ga naar hoofdinhoud

Belisoft, logistieke kracht achter e-comm seksspeeltjes, breidt uit


Belisoft Logistics groeit door. De logistiek dienstverlener is een van de belangrijkste logistieke krachten in Frankrijk als het gaat om e-commerce-activiteiten in erotische artikelen. Nu wordt het nieuwe distributiecentrum in de buurt van Lyon flink onder handen genomen. 

Het bedrijf had al een conveyorsysteem in gebruik voor de aan- en afvoer van 15.000 SKU’s in een opslagmagazijn van 2.500 vierkante meter, maar wilde daar nu een geautomatiseerde end-of-line-opstelling op aansluiten, waaronder een etiketteerapparaat, een opzetmachine voor dozen en een E-JIVARO afsluitmachine binnen een INTELIS-conveyorloop.

Uiteindelijk koos Belisoft Logistics ervoor om in zee te gaan met Savoye, specialist in magazijnautomatisering. 

De nieuwe verpakkingslijn zal vooral worden gebruikt voor de online orders, maar soms ook voor de Click & Collect-activiteit. De E-JIVARO machine, speciaal voor e-commerce verpakkingen in brievenbusformaat, is in staat om de pakkethoogte tot 30 mm te verlagen voor verpakkingen ter grootte van ongeveer een A5-formaat. Hierdoor wordt het te verzenden volume gereduceerd en vallen de verzendkosten gunstiger uit. Bovendien draagt de oplossing zo bij aan een lagere CO2-uitstoot.

Geautomatiseerde en slimme tool 

“We zijn in stappen verder ontwikkeld: eerst werkten we met conveyors op zwaartekracht, vervolgens met een gemechaniseerde versie en nu schakelen we over op een geautomatiseerde en intelligente tool”, zegt Cyril Deveye van Belisoft.

50 procent productiever

“Dit vormt een behoorlijke uitdaging op verschillende niveaus: de kwaliteit van het pakket, ons bewustzijn van eco-verantwoordelijkheid voor de verpakkingen, maar ook het optimaliseren van het laden van vrachtwagens. We willen verder onze productiviteit met bijna vijftig procent te verhogen.”

Van 3.000 naar 6.000 pakketten per dag

Momenteel verscheept het bedrijf dagelijks gemiddeld 3.000 pakketten. Met de nieuwe installatie is de verwachting dat dit aantal kan groeien naar 6.000 pakketten per dag. “Zo’n negentig procent van het volume zal over deze lijn lopen. De installatie past perfect bij onze wensen: een goede productverpakking, reactiesnelheid richting de klant en snel en efficiënt verzenden.”

De installatie is voor de zomer van 2021 operationeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven