Ga naar hoofdinhoud

Bax Music bijna live met ‘inpakmonster’


Bax Music werkt al maanden aan de live gang van zijn ‘inpakmonster’. De inpakmachine van Avercon moet de online muziekwinkel meer snelheid en duurzaamheid opleveren.

Slimmer en duurzamer verpakken is het credo vandaag de dag.  Niet alleen omdat de consument dat wil, ook om het milieu. Reden voor Bax Music, dat in negentien jaar tijd van een zolderkamer is gegroeid naar een miljoenenbedrijf en actief is in diverse Europese landen, te investeren in een ‘monster’ van een inpakmachine.

Lees ook
Verpakking e-commerce: zo maak je ze kleiner, duurzamer en dus goedkoper

Vorige week is een belangrijke test goed verlopen waardoor het bedrijf nog altijd op schema ligt voor de live gang over zeven weken. “Onze kleinere items werden al deels op maat ingepakt, maar producten als gitaren en keyboards was altijd een uitdaging. Dat is over 8 weken verleden tijd”, laat een tevreden Jochanan Bax, eigenaar Bax Music weten. De door Avercon ontwikkelde en gebouwde machine dient voor het verpakken van de grotere producten.

Duurzaam inpakken

Zodra project ‘packmaster’ klaar is kan Bax Music alle orders tot 1.35 meter geheel gemechaniseerd en op maat inpakken. “Iedere doos wordt exact op maat gemaakt waardoor we extreem veel plastic besparen, maar ook veel minder vrachtwagens en bestelbussen met lucht de weg opsturen. De inpakmachine kan tien dozen per minuut in variërende afmetingen afhandelen.

Eerder investeerde Bax al in een inpakmachine van Ranpak voor het verpakken van kleinere pakketten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven