Ga naar hoofdinhoud

Autostore lanceert nieuwe robot


AutoStore komt met een nieuwe robot op de markt. De noviteit belooft sneller en vloeiender te zijn dan zijn voorgangers waardoor de eindklant met minder robots op de grid uit kan.

Autostore, dat recent nog Pio lanceerde, komt nu met een nieuwe robot voor zijn alombekende Autostoresysteem. Het Noorse bedrijf lanceert de R5 Pro robot. Deze robot is speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van grote e-commerce spelers en richt zich op een beter gebruik van de ruimte, betere prestaties en lagere totale eigendomskosten voor bedrijven die meerdere cycli moeten beheren, aldus het bedrijf.

De new kid on the block belooft een hogere productiviteit per robot wat betekent minder robots en dus minder laders om de vereiste doorvoercapaciteit te bereiken.

Tot 15% minder robots

de R5 Pro in te zetten op een groot AutoStore systeem, kunnen klanten het aantal benodigde robots op hetzelfde net tot 15% verminderen in vergelijking met de Robot R5, waardoor de vloeiendheid en efficiëntie van het systeem verbetert, aldus Autostore. Het gebruik van een LTO-batterij (lithium titanium oxide) in de R5 Pro zorgt voor sneller opladen en een grotere beschikbaarheid van elke robot tijdens multi-cyclus operaties. Bovendien vermindert de LTO-batterij volgens de fabrikant het aantal benodigde laders met 86%, wat betekent dat magazijnruimte efficiënter kan worden gebruikt, er meer SKU’s kunnen worden opgeslagen en het vloeroppervlak kan worden verkleind.

Autostore wereldwijd

Op dit moment werken er zo’n 45.000 AutoStore robots op 1.200 locaties in 50 landen die meer dan 800 klanten bedienen, waaronder IKEA, DHL en DSV is een groot afnemer. In Nederland heeft Kruitbosch recent Autostore geïmplementeerd.

Bestellingen voor de nieuwe robot gaan vanaf volgende maand van start en de eerste leveringen beginnen eind 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven