Ga naar hoofdinhoud

Arvato wordt logistieke partner Murata


Arvato gaat de EMEA logistiek doen voor Murata,  toonaangevende Japanse fabrikant van elektronische componenten, modules en oplossingen. Centraal distributiecentrum voor de operatie is het warehouse in Gennep.

Arvato, dat ook de logistiek verzorgt voor Guess, gaat de supply chain en logistieke dienstverlening verzorgen voor Murata in Europa, Midden Oosten en Afrika. Het centrale distributiecentrum voor de EMEA-regio is het Arvato warehouse in Gennep waarvandaan Arvato ook Rituals bedient.

Bert Heerink, director supply chain management bij Murata Electronics Europe  “We zijn verheugd om een strategisch partnerschap aan te gaan met Arvato dat nieuwe industriële standaarden zet in logistiek. Met Arvato’s automatiseringsexpertise en onze gezamenlijke inzet voor duurzaamheid, zijn we ervan overtuigd dat deze onderneming unieke waarde zal leveren aan onze klanten en tegelijkertijd onze impact op het milieu zal minimaliseren.”

Shuttlesysteem als hart van de logistieke operatie

De kern van de logistieke oplossing is een sterk geautomatiseerd shuttle systeem dat voldoet aan de eisen van Murata voor opslag met een hoge dichtheid en een verhoogde flexibiliteit. Het systeem omvat 42.000 bakken en verhoogt de efficiëntie en snelheid van de pick- en verpakkingsprocessen, wat resulteert in een snellere en nauwkeurigere uitvoering van klantorders.

 Bovendien zorgt de volledig geautomatiseerde beeldverwerking en barcodeleestechnologie die overal wordt gebruikt, van de ontvangst van goederen tot het laden van zendingen in vrachtwagens, voor real-time monitoring en een vrijwel foutloze goederenstroom voor alle processen buiten het shuttlesysteem.

Ligging Arvato distributiecentrum Gennep

De strategische locatie van de vestiging in Gennep in Nederland biedt Murata een ideale toegang tot het Europese snelwegennet en maakt snelle toegang mogelijk tot grote luchthavens zoals Frankfurt, Amsterdam, Luik en Maastricht, evenals havens zoals Rotterdam, Antwerpen, Hamburg en Bremen. Hierdoor zijn  de meeste Europese klanten van Murata binnen één tot twee dagen te bereiken.

Martijn Nielen, managing director bij Arvato Nederland: “We zijn er trots op dat we de logistieke voorkeurspartner van Murata zijn. Onze geautomatiseerde oplossingen voldoen niet alleen efficiënt aan de huidige eisen van Murata, maar bieden ook een schaalbaar platform om de verwachte toekomstige groei van het bedrijf aan te kunnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven