Ga naar hoofdinhoud

Amazon zet in op lokale logistiek en opent nieuw gerobotiseerd fulfilment center


Amazon heeft er weer een fulfilment center bij. Efficiency staat voorop en dus is het fc volop uitgerust met robots.

Wie Amazon zegt, zegt robots. De e-commercereus, die vorig jaar nog robotspecialist Cloosterman overnam, heeft er weer een gerobotiseerd fulfilment center bij.

Amazon heeft in Connecticut een fc geopend dat gebruik maakt van mobiele robots en robotverwerkingssystemen. Amazon heeft ook plannen in Europa. Op het oude continent wil Amazon, dat in Nederland een groot dc heeft gepland, tientallen fulfilment centra openen de komende jaren.

Lokale logistieke aanpak Amazon

Deze geplande openingen komen ondanks het feit dat Amazon een vertraging verwacht in kapitaalinvesteringen dit jaar, grotendeels als gevolg van verminderde uitgaven aan het fulfillment netwerk, zeiden leidinggevenden in een winstgesprek in april. Het bedrijf heeft tientallen faciliteiten geannuleerd, gesloten.

Om de kosten verder terug te dringen en toch de leveringssnelheid te verhogen, is Amazon overgestapt van een nationaal fulfillmentmodel naar een regionaal model, zei ceo Andy Jassy in een brief aan aandeelhouders in april.

“Kortere reisafstanden betekenen lagere servicekosten, minder impact op het milieu en klanten die hun bestellingen sneller krijgen”, aldus Jassy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven