Ga naar hoofdinhoud

Amazon wil beschadigde producten verminderen met AI


Amazon gaat AI inzetten op het aantal beschadigde producten terug te dringen. Het moet tijd, geld en frustratie reduceren.

Amazon is niet vies van nieuwe technieken. Zo was en is het koploper op het gebied van warehouse robotisering. Kunstmatige intelligentie wordt ook al langer ingezet door de e-commerce reus. Nu ook om het aantal beschadigde producten te verminderen.

AI Amazon

Amazon.com rolt kunstmatige intelligentie uit over een dozijn van zijn grootste magazijnen om artikelen te screenen op schade voordat bestellingen naar klanten worden verzonden, meldt WSJ.com.

De AI-analysetechnologie kan snel en nauwkeurig beschadigde items detecteren, wat tijd en moeite bespaart voor magazijnmedewerkers is het idee.

Lees ook
Fedex investeert in kunstmatige intelligentie voor efficiëntere pakketsortering

Amazon is van plan om deze AI-technologie uit te breiden naar meer magazijnen in Noord-Amerika en Europa. Het bedrijf gelooft dat het verminderen van het aantal beschadigde producten de klantervaring zal verbeteren. Hoewel Amazon schat dat minder dan één op de 1.000 items beschadigd is, is dit aantal nog steeds aanzienlijk vanwege het enorme volume aan pakketten dat ze verwerken.

De implementatie van AI in magazijnen is onderdeel van een bredere trend in de bedrijfswereld om kunstmatige intelligentie toe te passen op logistieke activiteiten. Bedrijven proberen hun toeleveringsketens te stroomlijnen en efficiënter te maken, en AI speelt een belangrijke rol bij het versnellen van workflows en het vereenvoudigen van besluitvorming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven