Amazon stelt robottechniek beschikbaar voor iedereen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon stelt robottechniek beschikbaar voor iedereen


Amazon brengt een nieuwe dienst op de markt om warehouse automatisering eenvoudiger te maken. Amazon stelt de software achter zijn robottechnologie beschikbaar voor iedereen die het wil gebruiken.

Amazon, dat recent een bezorgbub opende in Nederland, integreert robottechnologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor zijn eigen magazijnen in een nieuwe cloudservice; RoboRunner genaamd. Door AWS IoT RoboRunner verbinden robots en automatiseringssoftware met elkaar en kunnen taken van robots gestandaardiseerd worden, is het idee.

“Met AWS IoT RoboRunner kunt u uw robots en werkbeheersystemen verbinden, waardoor u het werk in uw hele bedrijf kunt orkestreren via één systeemweergave”, laat Amazon weten in een blogpost.

Voordelen robot cloud Amazon

Bedrijven profiteren van de dienst door robotvloten beter te kunnen organiseren. De RoboRunner-api’s maken het dan weer mogelijk om applicaties te bouwen met een ‘veelvoorkomende’ architectuur om verschillende robottypes en werkbeheersystemen mee te verbinden. Daarna wordt het mogelijk om taken van robots te standaardiseren.

Met AWS IoT RoboRunner, onthuld door Amazon Web Services tijdens zijn re:Invent-conferentie in Las Vegas, kunnen bedrijven robotvloten van verschillende leveranciers verbinden met de cloud en apps ontwikkelen die de werking van een geautomatiseerd systeem optimaliseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven