Ga naar hoofdinhoud

AGV of AMR? Fraunhofer lanceert slimme kieswijzer


Welke manier van automatiseren/robortiseren is de beste voor jouw distributiecentrtum? Fraunhofer heeft een slimme tool gelanceerd die die keuze makkelijker moet maken.

De vraag naar automatisering en robotisering neemt rap toe. Gelijktijdig groeit het aantal opties qua slimme technieken. Welke systeem past het beste bij jouw logistieke omgeving? Om die vraag makkelijker beantwoord te krijgen, lanceert Fraunhofer een slimme tool; een soort kieswijzer.

Analyse robotisering

Experts van het Fraunhofer IPA hebben  hun kennis verwerkt in de Automation Potential Analysis (APA). De APA, die in 2023 al werd gelanceerd voor lasprocessen met cobots, is nu ook beschikbaar voor mobiele robots in de intralogistiek, meldt Logistik Heute. De tool moet bedrijven een gestructureerde en systematische basis bieden voor het nemen van beslissingen over potentiële investeringen.

Uitgangspunten

Volgens het persbericht doorloopt de tool de geplande werkomgeving voor mobiele robots en analyseert elk individueel transportproces met behulp van een vragenlijst. De vragenlijst is gebaseerd op VDI-richtlijn 2710 “Holistische planning van automatisch geleide voertuigen (AGV’s)”.

De tool werkt op basis van verschillende criteria: de te vervoeren goederen, transporthulpmiddelen, lastoverdracht en acceptatie, de transportroute, veiligheidskwesties en details van de bedrijfsomgeving. Bovendien kunnen bedrijven beslissen of alle zeven randvoorwaarden voor hen relevant zijn of dat ze bepaalde voorwaarden willen uitsluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven