Ga naar hoofdinhoud

Agristo realiseert ‘hoogste’ hoogbouw distributiecentrum van de Benelux


Agristo blijft flink aan de logistieke weg timmeren. Dit keer in Tilburg waar het volgens eigen zeggen het ‘hoogste’ hoogbouw distributiecentrum van de Benelux heeft gerealiseerd in samenwerking met Dematic.

Agristo en Dematic, dat een drone heeft ontwikkeld om warehouses te inspecteren, hebben samen hun zesde hoogbouwproject gerealiseerd. Agristo is een Belgisch familiebedrijf dat is uitgegroeid tot een wereldleider in diepgevroren aardappelproducten.

Hoogste hoogbouwmagazijn Benelux

In Tilburg worden producten opgeslagen en van daaruit wereldwijd verscheept. Met een hoogte van 47,5 meter is dit het hoogste hoogbouwmagazijn van de Benelux, claimt het bedrijf. Agristo kan tot 43.000 pallets opslaan bij een temperatuur van ongeveer min 25 graden en driedubbel diep.

Groei Agristo

De investering is nodig om de groei logistiek het hoofd te blijven bieden. In 1986 produceerde Agristo nog maar 20.000 ton aan aardappelproducten, terwijl ze nu op ruim 950.000 ton zitten. Innovatie en automatisering zijn onontbeerlijk om die groei bij te kunnen houden op logistiek gebied.

Supply chain manager Jery Bonny: “In de voedingsindustrie zijn kwaliteit en levertijd belangrijke concurrentiefactoren. Daarom kijken wij voortdurend naar kansen om het assortiment te innoveren en de processen te optimaliseren. Een belangrijke strategische keuze was onze beslissing om te investeren in eigen coldstores. Daarmee voorkomen wij veel transporthandelingen naar en op de locatie van een externe partner. Deze hebben namelijk een invloed op de productkwaliteit en op onze flexibiliteit.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven