Ga naar hoofdinhoud

Adidas opent distributiecentrum vol met robots


Adidas heeft er een nieuw distributiecentrum bij. Een warehouse waarin robots domineren.

Adidas robotiseert er flink op los de laatste tijd. Het sportmerk opende begin dit jaar nog een warehouse vol met robots in Spanje. In Italië bouwt het sportmerk momenteel aan een zwaar geautomatiseerd dc in samenwerking met Kuehne+Nagel. En vorige week heeft Adidas een vergaand gerobotiseerd dc in China gepend.

Robotisering

Het hypermoderne, geautomatiseerde distributiecentrum staat in Suzhou, China. Dit volledig geautomatiseerde opslag- en distributiecentrum (Geek+), met een oppervlakte van 139.000 vierkante meter, stelt een nieuwe industriestandaard met zijn hoge mate van snelheid en flexibiliteit in opslaglogistiek, aldus de betrokken partijen

Het distributiecentrum kan ruim een miljoen stuks per dag verwerken en heeft een opslagcapaciteit van tien miljoen stuks kleding en schoenen.

Harm Ohlmeyer, global chief financial officer van Adidas: “Met de oprichting van dit centrum wil Adidas het reactievermogen van de toeleveringsketen vergroten, de operationele efficiëntie verbeteren en de consumentenervaring verbeteren. We zien deze logistieke vooruitgang om waardevolle inzichten voor Adidas ‘wereldwijde expansie te bieden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven