Ga naar hoofdinhoud

Active Ants volledig in handen van Bpost: oprichters verlaten het bedrijf


Active Ants is volledig in handen van de Belgische reus Bpost. De oprichters van het bedrijf Jeroen Dekker en Jean Lahaye, vertrekken bij de e-fulfilment speler.

Vijf jaar nadat Bpost een groot deel van de aandelen overnam van Active Ants. Lijft de logistieke reus uit België het volledige bedrijf in. De transactie is op 21 augustus 2023 ondertekend. Deze acquisitie past in het strategische partnerschap dat de twee bedrijven in 2018 ondertekend hebben. De missie blijft dezelfde: het ondersteunen van de e-commerce activiteiten van webshops door end-to-end oplossingen aan te bieden, aldus beide bedrijven.

Active Ants sinds 2010

Het bedrijf, dat in 2010 in Nederland het licht zag, kent een sterke groei. Active Ants is op dit moment present met 5 sites verspreid over 4 landen (Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk). In België is de site in Willebroek in april vergroot, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag om logistieke ondersteuning te bieden aan webshops. Het bedrijf verwerkt miljoenen pakjes voor webshops uit verschillende sectoren.

Jeroen Dekker en Jean Lahaye, voormalige directeurs van Active Ants, verlaten het bedrijf maar verzekeren de overgang. Bram Blondé is per 21 augustus 2023 de nieuwe CEO van Active Ants.

Jeroen Dekker en Jean Lahaye: “We zijn oprecht fier op de evolutie van Active Ants. Dit innovatieve concept is uitgegroeid tot een waar succesverhaal en biedt vandaag, mede door ons partnerschap met Bpostgroup, unieke diensten aan in meerdere landen. Vandaag begint een nieuw hoofdstuk voor het bedrijf. We werken al meerdere maanden intensief samen met de nieuwe CEO Bram Blondé en we hebben het volste vertrouwen in zijn leiderschap om de ontwikkeling van Active Ants verder te zetten.”

Nieuwe fase Active Ants

Philippe Dartienne, CEO a.i. bpostgroup: “Dit is een nieuwe fase voor het bedrijf en past perfect in onze strategie. We namen in 2018 een meerderheidsbelang in Active Ants omdat we overtuigd waren van hun potentieel. Vandaag zien we hoe de diensten van Active Ants, Radial (dat in Groningen een gerobotiseerd dc heeft geopend) en Landmark Global elkaar perfect aanvullen en zo een meerwaarde creëren voor onze klanten. Wij bieden een uitgebreide waaier van diensten aan met een bijzondere aandacht voor duurzaamheid. Ik wil uitdrukkelijk Jeroen Dekker en Jean Lahaye bedanken voor de 5 mooie jaren van professionele samenwerking.”

Foto (van links naar rechts): Dirk van Roy (COO), Jean Lahaye, Jeroen Dekker en Bram Blondé (CEO).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven