Active Ants steekt de Noordzee over voor vijfde fulfilment center • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Active Ants steekt de Noordzee over voor vijfde fulfilment center


Active Ants opent in september haar vijfde fulfilment center. De nieuwste vestiging staat in het Engelse Northampton.

Active Ants opende recent nog zijn eerste gerobotiseerde buitenlandse vestiging in België. Daar komt nu een fulfilment center bij. Na België en Duitsland, die recent in gebruik is genomen, opent Active Ants, onderdeel van Bpost, na de zomer een vijfde dc in Engeland.

Gerobotiseerd dc Roosendaal als blauwdruk

Blauwdruk van het nieuw te opeen dc is het eerste gerobotiseerde warehouse in Roosendaal dat in 2020 het levenslicht zag. Co-founder en managing Partner Jeroen Dekker. ‘’We zijn verheugd dat we met onze komst naar het Verenigd Koninkrijk onze aanwezigheid in Europa verder zullen vergroten en geloven dat we ons in één van de meest opwindende online markten begeven.

Waarom Northampton als vestigingsplaats?

Northampton ligt in het hart van Engeland. The Brackmills Industrial Estate is het centrum van e[1]commerce logistiek in het Verenigd Koninkrijk. Jeroen: ‘’Deze combinatie maakt het de perfecte locatie voor onze e-fulfilment activiteiten. We zullen dicht bij onze klanten zitten en hebben goede connecties met last-mile distributeurs. In onze zoektocht naar de juiste locatie en het juiste gebouw was het voor ons belangrijk om een gebouw te vinden dat aansluit bij onze missie en waarden. De ‘uitmuntende’ BREEAM-certificering van het Brackmills Estate betekent dat het gebouw op het hoogste milieuniveau presteert, wat perfect past bij onze duurzame – en sterk geautomatiseerde manier van werken.”

Robot en mens

Opslag, orderpicking, verpakken en sorteren zijn ook in dit gloednieuwe fulfilment center volledig geautomatiseerd. ‘’Voor het orderpicken werken medewerkers efficiënt samen met robots van Grey Orange en Autostore, de basis van het warehouse. De ontvangst van goederen en de retourstroom blijven handmatige processen. “Deze mechanisering zorgt voor een efficiëntie, een hoge kwaliteit en een prettige werkomgeving voor onze medewerkers. De opzet is uniek in de wereld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven