Ga naar hoofdinhoud

Actemium breidt robot portfolio uit via overname RCO Mechatronics


Vinci Energies, moederbedrijf van Actemium, neemt RCO Mechatronics over. De overname versterkt de robotkennis van Actemium waar het bedrijf wordt ondergebracht.

Robots in het warehouse worden meer en meer de norm. Reden voor Actemium om via moederbedrijf Vinci de engineeringsactiviteiten van RCO Mechatronics uit Tilburg over te nemen. De zoveelste overname de afgelopen maanden in de logistiek.

Material handling en gerobotiseerd palletiseren

RCO Mechatronics is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van gestandaardiseerde- en klant specifieke robot & cobot applicaties en heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van material handling en gerobotiseerd palletiseren in de FMCG-markt. RCO Mechatronics heeft een eigen lijn van gestandaardiseerde SRP cobot/robot palletiseersystemen en -machines.

Lees ook
Warehouse robotiseren in vier stappen: deel 1 de exploratiefase

Rob Coenraads, directeur van RCO Mechatronics: “Om ons bedrijf verder te laten groeien en innovatieve oplossingen te blijven bieden aan onze klanten is onderdeel worden van een grotere organisatie een logische stap. We werkten al regelmatig succesvol samen in projecten met Actemium. Heel mooi dat we nu samen de markt kunnen bedienen.”

Eric Cissen, Perimeter Director bij VINCI Energies: De kennis en expertise van RCO Mechatronics is complementair en aanvullend aan ons bestaande industriële multidisciplinaire system integration portfolio. Samen kunnen we onze klanten nog beter voorzien van de innovatieve oplossingen. Het doet me veel plezier dat we RCO Mechatronics en haar medewerkers kunnen verwelkomen in onze organisatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven