Ga naar hoofdinhoud

ABB investeert honderden miljoenen in Europese robot campus


ABB investeert 280 miljoen dollar om zijn productiefaciliteiten in Europa uit te breiden en een nieuwe state-of-the-art Europese campus te bouwen.

ABB, dat onder meer actief is in het dc van Nespresso/ID Logistics, investeert vele miljoenen in zijn nieuwe Europese fabriek/campus in Zweden. ABB Robotics European Campus. Zo heet het nieuwe, geplande complex van ABB in Västerås, Zweden. De campus zal dienen als de spil voor het aanbod van ABB Robotics in Europa en zal klanten kunstmatige intelligentie (AI)-ondersteunde collaboratieve en industriële robots bieden. Ook wordt het de spil voor digitale oplossingen ter ondersteuning van flexibele automatisering, aldus het bedrijf.

ABB hub voor Europese markt

De 65.000 vierkante meter grote Campus wordt een moderne werkplek voor de 1.300 medewerkers van ABB Robotics in de regio en omvat een nieuwe fabriek, kantoren, een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, een experience center en een trainingscentrum voor klanten en bezoekers. De nieuwe fabriek zal ook uitgerust zijn met autonome mobiele robots (AMR’s) als belangrijk onderdeel voor het transport van materialen en producten tussen het magazijn, de assemblagestations en de assemblageafdelingen.

De  Robotics Campus in Västerås moet de leidende positie van AAB op het gebied van robotica en automatisering wereldwijd versterken. Met de faciliteit zal ABB zijn productiecapaciteit met 50 procent uitbreiden en zijn mogelijkheden uitbreiden om te leveren aan de Europese markt voor robotica.

Versterking ABB

Björn Rosengren, CEO van ABB: “De investering in onze nieuwe campus wordt gedreven door de vraag van klanten en de verwachte marktgroei. Na belangrijke investeringen in China en de VS zal de nieuwe faciliteit in Zweden onze mogelijkheden versterken om onze klanten in Europa te bedienen met lokaal geproduceerde producten in een groeiende markt.”

Als de campus klaar is, heeft ABB sinds 2018 450 miljoen dollar hebben geïnvesteerd in zijn drie robotica-faciliteiten. Naast Zweden heeft ABB een megafabriek in Shanghai die klanten in Azië bevoorraadt, en een faciliteit in Auburn Hills die Amerika ondersteunt.

De start van de bouw is gepland voor 2024 en vervangt de negen afzonderlijke gebouwen. De fabriek moet eind 2026 worden geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven