Ga naar hoofdinhoud

Aantal autonome voertuigen rondom distributiecentra groeit hard


Autonome trekkers en trailers rondom het warehouse zijn bezg met een opmars. Het aantal groeit de komende jaren fors door.

Autonome heftrucks zijn al geen nieuws meer. Je ziet ze steeds vaker, zoals in het DHL dc in België. Autonome voertuigen als trekkers en trailers rondom distributiecentra zie je veel minder, maar dat gaat snel veranderen, voorspelt ABI Research.

Groei autonome yard trucks

In een rapport voorspelt het onderzoeksbureau dat het gebruik van autonome vrachtwagens op het binnenplein aanzienlijk zal toenemen met een wereldwijde CAGR van 52,7% van 2022 tot 2030. ABI voorspelt ook dat het aantal geïnstalleerde camera’s op de yard met kunstmatige intelligentie (AI) tegen 2030 wereldwijd 11,2 miljoen zal bedragen.

Yard management

“Yards rondom magazijnen, distributiecentra en productiefaciliteiten worden het nieuwe speelveld voor gevestigde leveranciers van supply chain-oplossingen nu ze diversifiëren naar yard management systemen (Manhattan lanceerde in mei dit jaar zijn eigen systeem) en zich aansluiten bij een groeiend aantal opkomende bedrijven die zich richten op het automatiseren van verplaatsingen van yard trailers en het live volgen van activa, stelt Ryan Wiggin, industrieanalist bij ABI Research.

Blue Yonder, Körber en FourKites voegen YMS toe aan hun uitgebreide softwareportfolio en voegen zich daarmee bij meer gerichte leveranciers van werfoplossingen zoals Kaleris en C3 Solutions, aldus ABI Research. Om het volgen en de zichtbaarheid van bedrijfsmiddelen en werknemers op de werf mogelijk te maken, zullen handheld apparaten en AI-ondersteunde werfcamera’s steeds vaker worden ingezet op werven wereldwijd, met een groei van respectievelijk 13,0% en 14,8% van 2022 tot 2030. Gevestigde leveranciers Advantech, Honeywell en Zebra zullen de opkomst van handheld apparaten leiden, aldus het onderzoeksbureau, terwijl Blue Yonder, Peripass en Robovision pioniers zijn op het gebied van AI-geactiveerde camera’s voor yards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven