9 warehouse robots die je zou moeten kennen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

9 warehouse robots die je zou moeten kennen


Robotisering rukt op en daarmee het aanbod robots en mogelijkheden. Wie de juiste robot voor zijn warehouse wilt kiezen, moet eerst weten wat er te koop is. Hieronder negen robotsystemen die je zou kunnen overwegen.

Robots voor magazijnautomatisering. De keuze is reuze vandaag de dag. Robots die helpen bij het orderverzamelen, het laden en lossen van producten, palletiseren en depalletiseren en wat te denken van intern transporteren van bakken, karren en andere ladingdragers.

Antwoord op personeelstekort

Magazijnrobots kunnen een verscheidenheid aan repetitieve taken uitvoeren, waardoor de waardevolle mens, die steeds moeilijker te vinden is met het oplopende personeelstekort, ingezet kan worden voor meer uitdagende en minder repetitieve taken.

Robots groeimarkt

De wereldwijde markt voor magazijnrobots werd in 2021 gewaardeerd op US$ 12,2 miljard en zal naar verwachting in 2031 US$ 27,9 miljard bedragen. De markt groeit met een CAGR van 8,9% tussen  2022 en 2031 is de verwachting van Transparency Market Research.

Zie ook Warehouse automatiseren: zo doen de grote supermarktketens dat

AGV’s en AMR’s worden beschouwd als de beste opties voor het automatiseren van transporttaken zoals opslag, sortering en picking. Maar er zijn veel meer oplossingen verkrijgbaar.

Negen populaire warehouse robots

AGV-robots (Automated Guided Vehicle): Dit zijn mobiele robots die langs vooraf bepaalde paden bewegen, geleid door magnetische tape, laserdoelen of andere middelen. Zij kunnen worden gebruikt voor repetitieve taken zoals het vervoeren van goederen en materialen langs vaste routes.

Picking robots

Deze robots zijn speciaal ontworpen voor het verzamelen en verpakken van individuele items. Ze kunnen worden uitgerust met verschillende gereedschappen zoals grijpers, vacuümcups en camera’s om verschillende soorten producten te hanteren.

Palletiseerrobots

Deze robots worden gebruikt voor het stapelen en organiseren van goederen op pallets. Ze kunnen worden geprogrammeerd om verschillende maten en vormen van producten te hanteren, en kunnen worden geïntegreerd met andere magazijnsystemen zoals transportbanden en AGV’s.

Sorteerrobots

Deze robots worden gebruikt om producten te sorteren en te routeren op basis van vooraf gedefinieerde criteria, zoals grootte, gewicht of bestemming. Ze kunnen worden gebruikt in combinatie met transportsystemen of mobiele robots om producten automatisch te sorteren en naar de juiste locatie te leiden.

Autonomous mobile robots

AMR (Autonomous Mobile Robots): Dit zijn geavanceerde AGV’s die zich vrij door het magazijn bewegen en naar behoefte routes en werkgedrag aanpassen. Ze zijn zeer doeltreffend voor taken zoals het verzamelen en vervoeren van goederen. 

AS/RS robots

AS/RS-robots (Automated Storage and Retrieval System): Dit zijn robots die langs sporen bewegen binnen aangepaste structuren, en worden gebruikt voor het opslaan en ophalen van goederen in opslagruimtes met een hoge dichtheid. Ze worden vaak gebruikt in magazijnen voor de opslag van pallets of andere grote voorwerpen.

Inspectierobots

Deze robots, Dematic lanceerde 2022 een inspectiedrone, worden gebruikt om producten te inspecteren en de kwaliteit ervan te controleren. Ze kunnen worden uitgerust met camera’s, sensoren en andere hulpmiddelen om diverse kwaliteitsborgings- en controletaken uit te voeren.

Laad- en losrobots

Deze robots worden gebruikt om goederen te laden en te lossen uit vrachtwagens, zeecontainers en andere voertuigen. Ze bestaan in verschillende maten en kunnen worden uitgerust met diverse hulpmiddelen zoals grijpers, vacuümcups en transportbanden om verschillende soorten producten te hanteren.

Schoonmaakrobots

Deze robotvloerschrobbers worden gebruikt om magazijnfaciliteiten schoon te maken en te onderhouden. Ze kunnen worden uitgerust met verschillende gereedschappen zoals stofzuigers, moppen en borstels om verschillende reinigingstaken uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven