100 procent hogere picking rate dankzij Australische AMR’s • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

100 procent hogere picking rate dankzij Australische AMR’s


Galipo Foods, een grote Australische food-distributeur, heeft 12 autonome mobiele robots (AMR’s) in zijn logistieke proces geïmplementeerd. En deze cobots hebben de picking rates doen verhogen met 100 procent.

Galipo Foods gebruikt sinds augustus een aantal AMR’s van Cohesio Group, een bedrijf uit Melbourne dat onderdeel is van het Duitse Körber. 

Robots in koelmagazijn

Galipo hoopte met de AMR’s de volgende doelstellingen te bereiken: een verhoogde output, meer opslagcapaciteit en een grotere efficiëntie. En dat allemaal in een temperatuurgecontroleerd ofwel een geconditioneerd dc in Dry Creek, in de buurt van de Zuid-Australische stad Adelaide.

Picking rate verdubbeld

De AMR’s bewijzen hun waarde, want sinds augustus heeft Galipo zijn picking rate in het distributiecentrum verdubbeld. In het warehouse worden veel minder loze meters gemaakt, wordt er sneller gepickt en kunnen trucks veel efficiënter worden geladen. 

Galipo Foods wil zich nadrukkelijker richten op het op maat maken van bestellingen van voedsel. De AMR’s verrichten hierbij dan het zware pickwerk.

Galipo blijft voorop lopen

Nathan Narayanan, algemeen directeur van Galipo Foods, heeft geen spijt in de investering in de AMR’s van Cohesio Group, zo vertelt hij aan MHD Supply Chain News: “We blijven hierdoor concurrerend doordat we voorop blijven lopen op het gebied van logistiek en warehousetechnologie.”

“We vertrouwden op het team van Cohesio Group voor de implementatie van spraakgestuurde workflow-optimalisatiesystemen, dus we waren ervan overtuigd dat ze deze nieuwe uitdaging aan zouden kunnen. Onze opslagsystemen zijn nu volledig getransformeerd en we zijn beter voorbereid om te voldoen aan de groeiende en veranderende klantvraag.”

“We kijken al uit naar de volgende innovatiefase, namelijk het verbeteren van ons voorraadbeheer en onze orderafhandelingsprocessen in de afdelingen distributie van droge goederen en diepvriesproducten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven